Z temného dne do jasné noci: Son Lux přiveze do MeetFactory nové album.

Son Lux se vrací do Prahy s novým albem Brighter Wounds, které má posluchače zavést z temného dne do jasné noci. Novinka zazní 28. února 2018 ve smíchovské MeetFactory. Vstupenky v ceně 440 Kč jdou do prodeje od pátku 13. října v 10 hodin na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Ryan Lott vytvořil projekt Son Lux před devíti lety a vydal se na objevnou cestu skrze hudební žánry. Klasicky školený muzikant na ní zkoumal limity a mantinely post rocku, elektroniky, soulu i hip hopu. Spolupracoval s mnohými souputníky jako jsou Woodkid, Moses Sumney, Lorde nebo Sufjan Stevens a podílel se rovněž na hudbě k filmům Zmizení Eleanor Rigbyové či Papírová města. Společně s kytaristou Rafiqem Bhatiaou a bubeníkem Ianem Changem dosud vztyčili čtyři milníky v podobě dlouhohrajících alb.

Pátý se chystají postavit právě teď s novinkou Brighter Wounds, která v sobě nese jak radostnou událost v podobě narození syna, tak i smutek ze smrti nejlepšího přítele. Díky těmto emocionálním protipólům je nová hudba a zpěv dynamičtější než kdy dříve. Jedním z nejintenzivnějších momentů desky má být již zveřejněný singl Dream State vrcholící mohutným hymnickým burácením, které ukončuje jednu etapu a míří vstříc nejisté budoucnosti sychravého světa. Brighter Wounds vychází v příštím roce.

Zdroj: TS