Z Thomasa Puskailera sa stal „ekoturista“!

Večne usmiaty spevák Thomas Puskailer žiari šťastím! Prekvapil ho úspech Eco Tour a pozitívna odozva detí všetkých vekových kategórii. Počas turné dokázal spojiť hudbu, tanec aj záchranu životného prostredia!

Thomas Puskailer v posledných mesiacoch cestoval po Slovensku a snažil sa študentom základných a stredných škôl čo najviac priblížiť význam ochrany životného prostredia. Spoločnosť mu robili tanečné formácie The Pastels a Spin Dance Group.

DSC_0456.JPG

„Tento projekt som pôvodne začal robiť sám. Ale veľmi rýchlo som zbadal, že potrebujem ľudí, ktorí mi pomôžu. Najviac zo všetkých mi pomáha moja manželka. Abbie je jednoducho super-eco-žena, ktorej pokiaľ to pracovné povinnosti dovolia, ide so mnou na každý koncert.“ Pochválil manželku Thomas Puskailer.

DSC_0561.JPG

Koncept Eco Tour je postavený na kombinácii hudby, tanca, filmu a interaktívnych workschopov. Každé jedno vystúpenie sa tým pádom stáva ekologicky jedinečné. Celková príprava celého turné je veľmi prozaická.

DSC_0576.JPG

„Deň na turné začínam vypožičaním tranzitu od kamaráta. Následne sa presuniem do garáže môjho otca, kde naložíme do auta všetky potrebné kulisy. Potom vyrazíme do miesta koncertu a tam počkáme na produkciu, tanečníkov a moderátora. Medzitým prídu aj stánky s ekologickou tematikou ENVI-PAK, Greenpeace, Sodastream a Eco4you. Všetko sa postaví a začíname…“ Prezradil Thomas Puskailer prípravy na Eco Tour.

DSC_0597.JPG

Počas show sa deti, študenti i učitelia neustále zapájajú do programu. Ten je dramaturgicky skoncipovaný tak, aby gradoval a od začiatku do konca si udržiaval pozornosť diváka.

DSC_0703.JPG

„Ohlasy na turné sú úžasné. Školy mi hovoria, že s takouto formou výchovného koncertu sa na Slovensku ešte nestretli. Mám z toho veľkú radosť. Prostredníctvom facebooku dostávam veľa pozdravov od študentov, ktorí sa na Eco tour priamo zúčastnili. Ani ich len nenapadlo, že zo 670 plechoviek, sa dá urobiť napríklad bicykel.“ Neskrýva nadšenie z turné Thomas Puskailer.

photo.JPG

Koncept Eco tour podporili aj slovenské celebrity, ktorým tiež záleží na budúcnosti našej planéty. Kvôli tomu na youtube vytvorili aj špeciálny kanál Eco Tour TV, na ktorom sa môžete dozvedieť ako ekologicky žije Zdenka Predná, Lukáš Latinák, Adela Banášová, Sajfa, Petra Polnišová, Dano Dangl a iný.

photo(1).JPG


„V budúcnosti by som chcel osloviť čo najviac celebrít a spýtať sa ich, aké ekologické zvyky doma praktizujú. Pre mnohé deti sú práve oni vzormi. Stávajú sa idolmi, ktoré potom často napodobňujú. Aj preto by sme mali byť príkladom pre našu mládež. Verím, že postupne sa mi podarí osloviť nielen kolegov hercov a spevákov, ale aj športovcov a politikov.“ Prezradil plány do budúcna spievajúci ekológ Thomas Puskailer.

Okrem pokračovania Eco Tour pracuje Thomas na novom albume, ktorý by chcel vydať ešte tento rok. Popritom spolupracuje s DJ-mi na Slovensku a v Čechách, s ktorými pripravuje klubové česko-slovenské turné.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Kika Mokrá
Publikoval: Redakcia GREGI.NET