Za obrazom – TRI DIELNE!

Katalóg Mladé médium II zahŕňa zborník zo sympózia konaného v rámci medzinárodného festivalu Mesiac fotografie 2011 s príspevkami popredných kurátorov a historikov fotografie z USA, Čiech, Nemecka, Maďarska, Poľska a Slovenska. V druhej časti je zastúpená dokumentácia troch fotografických dielni.

Projekt  TRI  DIELNE  zahŕňa  práce  študentov  českých  a  slovenských  fotografických  škôl. Zorganizovala Katedra fotografie a nových médií na Vysokej škole výtvarných umení v Bratislave.

Projekt je financovaný Kultúrnou a edukačnou grantovou agentúrou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v rokoch 2011 a 2012. Cieľom projektu bolo prepojiť stredné a vysoké školy fotografického  zamerania,  výmenou  poznatkov  a skúseností  zintenzívniť  komunikáciu  medzi študentmi a pedagógmi z rôznych oblasti fotografickej skúsenosti.

Prvá dielňa DOKUMENT bola realizovaná pod vedením prof. Jindřicha Štreita v Lome nad Rimavicou,  ďalšia  dielňa  TAJUPLNÁ  KRAJINA  bola  pod  vedením  Jana  Pohribného v Banskej Štiavnici a posledná dielňa IDENTITA, PORTRÉT, MÓDA pod vedením Petra Kalmusa a Dity Pepe prebehla v Košiciach.

Názov výstavy : TRI DIELNE
Miesto: Výstavný pavilón SNM, Podhradie, Žižkova 16, Bratislava
Dátum: 3.11. – 29.11. 2012
Vernisáž: 3.11. 2012 o 17.00 hod.
Vystavujúci : študenti vysokých a stredných škôl z Čiech a Slovenska
kurátori/ka : Ľubo Stacho vedúci, Marko Horban, Martin Kleibl, Monika Haima Kováčová Výstava sa koná v rámci fotografického festivalu OFF.
Vystavené práce budú uverejnené aj v katalógu MLADÉ MÉDIUM II, ktorého krst prebehne   3.11.2012 o 13.00 hod. na záver
Konferencie  o minoritách v rámci  medzinárodného  festivalu  Mesiac  fotografie 2012 v priestore Vysokej  školy výtvarných umení, Hviezdoslavovo nám.18, Bratislava miestnosť 135.

Zdroj: SNM