Začiatok sezóny sa v Štúdiu L+S ponesie v znamení očakávanej premiéry Ani za milión!

Očakávaná premiéra, ale aj večer so Zuzanou Kronerovou alias Shirley Valentine či 69 vecí lepších než sex čakajú na priaznivcov Štúdia L+S hneď v úvode novej, v poradí 31. sezóny.

Tá sa začne 10. septembra uvedením jednej z najnovších inscenácií divadla – trpkou komédiou 69 vecí lepších než sex. Pôvodná slovenská hra, ktorú napísala i režírovala Eva Borušovičová, ponúka rady čo s manželským stereotypom, neverou, príťažlivosťou iných mužov, krízami rodičovstva, lákadlami v podobe výpredajov, sezónnych depresií, úzkostných spomienok a dobre vychladeného bieleho v chladničke. Trpká komédia je okrem iného aj o akejsi rozdvojenosti v nás.

Ani za milion - FOTO CTIBOR BACHRATY

Už 20. septembra sa priaznivci Štúdia L+S môžu tešiť na očakávanú premiéru, ďalšiu bravúrnu komédiu ANI ZA MILIÓN! Hru autorskej dvojice Michaely Doleželovej a Romana Vencla režíroval Jakub Nvota a do hlavných postáv obsadil Kamilu Magálovú a Mariána Geišberga. A čo má spoločné spustnutý strážca majáku s madam z najvyššej francúzskej spoločnosti? No predsa vôbec nič! Napriek tomu spolu strávia deň a noc na bohom zabudnutom mieste, bojujú o holý život, majú spoločné tajomstvo, ktoré navždy spojí ich životy. V tejto brilantnej detektívnej komédii je totižto všetko inak, než sa zdá a isté je len to, že za humornými situáciami sa ukrýva vrah…Inscenácia je na programe aj 21. a 22. septembra.

V septembri sa diváci môžu tešiť aj na skvelú monodrámu Shirley Valentine so Zuzanou Kronerovou v hlavnej úlohe. ,,Je to žena, ktorá ma na viac, než žije,“ povedala o svojej postave Shirley Valentine herečka Zuzana Kronerová v roku 2004, keď mala táto úspešná komédia svoju premiéru v pražskom Café Teatr Černá labuť. Štúdio L+S ju uvedie 26. septembra.

ANI ZA MILION foto┬ęCtibor Bachraty 45

A nepochybne nezabudnuteľnou bude pre každého diváka aj inscenácia Prach alebo dvaja Maďari sa zbláznili, v ktorej excelujú Szidi Tobias a Attila Mokos. Autor György Spiró príbehom manželského páru, ktorý vyhrá hlavnú výhru v lote, reflektuje dobre známe spoločenské i intímne rodinné problémy. Hra sa odohráva v jednej kuchyni počas jedného popoludnia. S humorom a nadhľadom rieši však široké spoločenské problémy.

Zdroj: Forza, a.s.