Zalyžujte si so skupinou NO NAME na pretekoch „Štrbské bežky“!  

Chalani z kapely NO NAME sa udržiavajú v kondícii nielen spievaním a hraním! Baterky si dobýjajú lyžovaním a rozhodli sa motivovať aj ostatných. Igor a Ivan Timkovci prevzali záštitu nad 3. ročníkom verejných pretekov „Štrbské bežky“.

Milujú totiž Tatry a lepšiu možnosť na dokonalý reset nepoznajú. Vlani sa k obľúbeným hudobníkom postavilo na štart vyše 130 ľudí. Veria, že v tomto roku prekonajú 200-ku. Pretekať v bežkovaní spolu s Timkovcami môže akýkoľvek záujemca už v nedeľu na Štrbskom plese. Nenechajte si ujsť príležitosť prebehnúť sa na bežkách po stopách  najlepších športovcov sveta, ktorí tam len nedávno pretekali na univerziáde.  Bežeckými pretekami  NO NAME naberajú sily na fyzicky náročné turné, ktoré štartuje už 11. marca.

Bežkujte spolu s Timkovcami z NO NAME! Na Štrbskom plese bude túto nedeľu 3. ročník verejných pretekov v behu na lyžiach „Štrbské bežky“ pod ich záštitou.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Naši priatelia z Tatier nás kedysi nahovorili na bežkárske preteky. Tak sme to skúsili a postavili sa na štart k profíkom. Dopadlo to hrozne, do cieľa sme došli asi dva dni po poslednom z nich. Následne vznikol nápad pretekať, ale so “seberovnými” súťažiacimi. Tatranci teda prišli s nápadom akcie „Štrbské bežky“. Do roka už s nami bežalo 30 nadšencov, o rok neskôr nás bolo 130 a tento rok hádam prekonáme 200-ku,“ hovorí s úsmevom líder skupiny NO NAME Igor Timko.

Igor a Ivan Timkovci milujú slovenské hory, dokonca o sebe vravia, že sú naturalizovaní Tatranci. Ostatní členovi NO NAME vraj zatiaľ váhajú, no „hecujú“ sa k účasti na pretekoch.

„Nám dával základy bežeckého lyžovania olympionik Michal Malák  a veru lepšieho trénera sme ani nemohli mať! „Štrbské bežky“ sú ale najmä o tej nádhere bežkovať na super upravených tratiach, kde bola ešte len nedávno svetová univerziáda. Jednoducho amatéri bežkujú po stopách tých najlepších športovcov sveta! Úplne najlepšia na celej akcii je však rodinná atmosféra. Po pretekoch všetci dostaneme chutný čaj a chlebík s oškvarkovou nátierkou,“ dodáva Igor Timko.            

Líder skupiny NO NAME slovenské hory miluje a je v nich tak často ako sa len dá. Vraví, že to prospieva deťom aj manželstvu. Navyše, teraz sa chalani musia udržiavať vo forme viac ako inokedy. Pripravujú sa totiž na turné. „S Láskou NO NAME tour 2016“ štartuje už 11. marca.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Akákoľvek fyzická aktivita sa nám na turné vráti, musíme byť v kondícii. Odmakať koncert naplno si vyžaduje množstvo energie…“ uzatvára Igor Timko.

Preteky „Štrbské bežky“ budú v nedeľu 28. februára v Športovom areáli Štrbské pleso. Pretezentácia pretekárov bude od 9.00, od 11.00 je pripravený SnowKidz šprint na prekážkovej trati a o 12.00 je naplánovaný samotný štart.

NO NAME hrá v zostave Igor Timko, spev, Dušan Timko, gitara, Ivan Timko, bicie, Roman Timko, gitara, Vilo Gutray, basa a Zoli Sallai, klávesy. Hudobníci v týchto dňoch intenzívne cvičia na „S Láskou NO NAME tour 2016“.  Lístky sa na Slovensku dajú zakúpiť na www.ticketportal.sk a na koncerty v Česku na www.ticketstream.cz. Všetky novinky a informácie o skupine nájdete na www.no-name.sk a na facebookových stránkach kapely https://www.facebook.com/noname.sk?fref=ts. 

S Láskou NO NAME tour 2016 
11.3.2016 Plzeň
12.3.2016 Písek
15.3.2016 Zlín
17.3.2016 Brno
18.3.2016 Brno – pridaný koncert!
24.3.2016 Ústi and Labem
25.3.2016 Liberec
15.4.2016 Hradec Králové
16.4.2016 Trutnov
20.4.2016 Bratislava
24.4.2016 Košice
28.4.2016 Ostrava
29.4.2016 Ostrava — pridaný koncert!
1.11.2016 Praha oslava 20-tich rokov NO NAME

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: archív No Name