Zažite na Silvestra zábavu s Kopytovcami, ich bláznivú politickú satiru si môžete pozrieť  31.12. na Malej scéne.

Kopytovci sa vo veľkom štýle vrátili na divadelné dosky a už sa tešia na silvestrovskú zábavu! Pred Vianocami sa s novým kabaretom „VOĽBY 2020:  Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ predstavili pred naplneným divadlom Malá scéna v Bratislave. Návštevníci sa dobre zabávali o ocenili, že Kopytovci obnovili politickú satiru, ktorá na Slovensku tak chýba.

Záujemcovia o toto predstavenie môžu s divadelnou skupinou originálne zažiť aj Silvestra. Ďalšie predstavenie totiž ohlásila práve na posledný deň v roku. Herci sa navyše chystajú návštevníkov divadla Malá scéna po predstavení poriadne pohostiť aj vlastnoručne pripravenými dobrotami. Zabavte sa na konci roka s fiktívnymi obskúrnymi postavičkami  z našej politickej minulosti! Nenechajte si ujsť kabaret, ktorému spoločenská situácia v roku 2016 doslova sama písala skeče!

Divadelná skupina Kopytovci sa vrátila na scénu a skvelým humorom pozabávala návštevníkov Malej scény v Bratislave. Naplnené divadlo bolo dôkazom, že ľuďom politická satira chýba. Navyše, súčasná spoločenská situácia si podľa Kopytovcov sama pýta takéto skeče. Predpremiéru predstavenia „VOĽBY 2020:  Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ navštívili ľudia z rôznych spoločenských kruhov, zabaviť sa prišli aj mnohé herecké a politické osobnosti, zavítal aj  legendárny František Mikloško, ktorý dlhé roky pôsobil na slovenskej politickej scéne.

„Som veľmi rád, že na Slovensko opäť prichádza politická satira. Sáva, Mravec a Ivo nás neuveriteľne zabávali,“ uviedol František Mikloško.

„Potešilo nás, že diváci prišli v takom hojnom počte a smiechom ocenili naše vystúpenie. Predstavenie oživuje obskúrne postavičky slovenskej politiky, ktoré prichádzajú zachrániť Slovensko na svoj spôsob. Diváci zažili aj rokovanie súčasného parlamentu, ktorý sa už v roku 2020, keď sa dej odohráva, bude nachádzať v pokročilom štádiu agónie. Na našej spoločensko – politickej realite je zaujímavé, že politika je stále magnetom pre tie najbizarnejšie charaktery,“  dodáva režisér predstavenia Tono Popovič.

Predpremiéra obnovených Kopytovcov sa teda vydarila na jednotku a herci sa už tešia na Silvestra. Keďže sa podľa nich kabaret ideálne hodí aj na tento bláznivý deň, rozhodli sa záver roka osláviť s fanúšikmi.

„Rok 2016  nám ponúkol mnoho námetov na skeče. Preto je na mieste jeho koniec osláviť predstavením. Publikum sa s nami môže zabaviť a pripravili sme aj koncoročný špeciál. Na raute po predstavení divákov ponúkneme aj špecialitami, ktoré pripravíme vlastnoručne,“ dodáva člen Kopytovcov Sáva Popovič.

Premiéra nového politického kabaretu čaká záujemcov práve na Silvestra – 31.12.. Účinkujú v ňom Sáva Popovič, Ľudovít Jakubove – Mravec, Ivo Hlaváček, Barbora Sásková, Alžbeta Petrová a Zlatica Žárska. Ako hudobný hosť sa predstaví populárna Vlasta Mudríková. Réžiu si zobral na starosť Tono Popovič.

„Súčasná spoločensko – politická situácia sa dá zvládnuť asi len s riadnou dávkou humoru. Už prvé predstavenie nám ukázalo, že politická satira ľuďom chýba, veď takmer vykapala,“ uviedol Ivo Hlaváček. „Som rád, že našu snahu o jej obnovenie ľudia privítali tak vrelo. Zabávali sa diváci, ale  aj my. Na Silvestra si to radi zopakujeme,“ uzavrel Ľudovít „Mravec“ Jakubove

Predstavenie „VOĽBY 2020:  Gágaji, táraji a prďúsi!!!“ bude v roku 2017 aj zájazdovým titulom, ktorý má ambíciu hosťovať v kultúrnych domoch a divadelných scénach Slovenska. Divadelná skupina Kopytovci odštartovala verejné vystúpenia na doskách Štúdia S v porevolučnom období na pozvanie Milana Lasicu a Jula Satinského v rámci improvizovaného predstavenia „To je ono!“, ktoré odrážalo aktuálne spoločensko – politické dianie po Novembri 89. Kopytovci do predstavenia prispievali aktualizovanými vystúpeniami, ktoré reagovali na dianie v politike, prenášali do svojich scénok výjavy z mítingov, televíznych debát dobových protagonistov, rokovaní parlamentov ČSFR, vystúpenia prezidenta a podobne. Historicky prvé vystúpenie Kopytovcov sa uskutočnilo 6.12.1989 v Dvorane VŠMU. V januári 1990 vystúpili Kopytovci s veľkým úspechom aj na slávnostnom podujatí pri príležitosti návštevy novozvoleného prezidenta republiky Václava Havla. V Štúdiu L+S v rokoch 1990 – 1993 uviedli predstavenia Kopytovcov „Od mítingu k mítingu“, „Kopyto street“,“Pozor, demokracia!“ či „Buffa ungula“. Spoluúčinkovali tiež s Milanom Lasicom, Julom Satinským a Jarom Filipom v predstaveniach „To je ono!“ a „Jubileum“. STV prevzala do vysielania zo Štúdia L+S politický kabaret pod názvom „Na jedno kopyto“ v réžii Karola Strážnického a „Pozor, demokracia!“ v réžii Juraja Nvotu.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.