Zázračná písně krajina 20 ROKOV Symfonická. Tri zázračné jesenné koncerty Anety Langerovej s Janáčkovou filharmóniou Ostrava   

„Aké krásne je byť s vami 20 rokov…“ – Aneta Langerová oslávi 20 rokov na scéne hudbou s Janáčkovou filharmóniou Ostrava na troch výnimočných októbrových koncertoch v Prahe, Brne a Ostrave.

V priebehu celého roka 2024 oslavuje Aneta Langerová dvadsať rokov, ktoré zasvätila ceste za svojím hudobným snom. Jej fanúšikovia sa môžu tešiť na tohtoročnú vzácnu oslavu hudby a piesní, ktoré v sebe obľúbená česká umelkyňa na svojej 20-ročnej púti hudobnou krajinou postupne nachádzala. Na týchto slávnostných koncertoch ju bude sprevádzať nielen jej milovaná kapela a sláčikové trio, ale i Janáčkova filharmónia Ostrava. V rámci programu zaznie i nová skladba Zázračná písně krajina, ktorá dala meno celému aktuálnemu narodeninovému roku.

„Keď som vstúpila do sveta piesní, začala som rozprávať príbehy druhým a cítila chvenie niečoho väčšieho. Niečoho, čo nás všetkých presahuje a zároveň drží pohromade ako jednotlivcov vo vzťahu k sebe samým, k rodine, priateľom, ale napokon i k celej spoločnosti. Táto zázračná piesne krajina ma vtiahla do svojich tajov a odvtedy si pripadám ako pútnik, ktorý objavuje stále nové a nové podoby života. A mám také tušenie, že táto cesta sa nikdy neskončí,“ hovorí Aneta.

Piesne Anety Langerovej dostanú na výnimočnom turné novú rozžiarenú orchestrálnu energiu v podobe aranžmánov z pera klaviristu a producenta Jakuba Zitka, ktoré navyše vďaka JFO pod taktovkou dirigentky Aleny Hron získajú ďalší hudobný rozmer. V sprievodných orchestrálnych textúrach sa budú prelínať sláčikové nástroje s nástrojmi z plechu (dychovými) a dreva, tajuplným zvukom harfy a veľkolepými tympanmi, a všetky tieto farby prežiaria staršie i novšie piesne krásnym, pestrofarebným a autentickým svetlom. Keď sa rozoznie nezameniteľný hlas Anety Langerovej, všetci v publiku i na javisku sa spoločne prenesú do vnútra jednotlivých príbehov a vlastnej fantázie.

Mimoriadne sú i miesta, kde sa jednotlivé koncerty budú odohrávať. Pre tieto špecifické lokácie bola vytvorená i unikátna scéna, ktorej poetický presah je venovaný subjektívnej predstavivosti každého prítomného poslucháča. Prvý koncert Zázračné písně krajiny 20 ROKOV Symfonickej sa uskutoční 17. októbra v prvom plne osvetlenom divadle Európy a zároveň v kultúrnej chránenej pamiatke Českej republiky – v Mahenovom divadle v Brne, kam sa Aneta s kapelou a sláčikovým triom rada vracia. Druhý slávnostný koncert rozozvučí 21. októbra Multifunkčnú aulu Gong v Dolných Vítkoviciach na domácej pôde JFO. Bývalý plynojem s pútavou históriou  bol zaradený medzi TOP 10 stavieb sveta a Aneta Langerová tu niekoľkokrát hrala s JFO i so svojím sláčikovým triom v rámci festivalu Colours of Ostrava. Zázračné symfonické koncerty vyvrcholia 24. októbra v legendárnej Veľkej sále pražského paláca Lucerna, kde Aneta pred takmer 20 rokmi zahájila svoju samostatnú hudobnú púť. Záverečný koncert bude hostiť i obľúbený zbor Maranatha Gospel Choir.

Aneta Langerová & Janáčkova filharmónia Ostrava

Zázračná písně krajina 20 ROKOV Symfonická
17. 10. Brno, Mahenovo divadlo
21. 10. Ostrava, Gong
24. 10. Praha, Veľká sála Lucerny

  • Aneta Langerová – spev, akustická a elektrická gitara, aranžmány
  • Jakub Zitko – klavír, spev, inštrumentácia a orchestrálne aranžmány
  • Ludvík Kulich – akustická a elektrická gitara, spev
  • Miloš Klápště – basgitara, kontrabas, spev
  • Martin Kopřiva – bicie nástroje, perkusie, spev
  • Adam Koller – bicie nástroje, perkusie 
  • Dorota Barová – violončelo, spev
  • Veronika Vališová – husle, spev
  • Vladan Malinjak – viola, spev
  • Alena Hron – dirigentka
  • Janáčkova filharmónia Ostrava

Singel Zázračná písně krajina: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajinaSingl
Album Zázračná písně krajina 20 LET: https://AnetaLangerova.lnk.to/ZazracnaPisneKrajina20Let

Aneta Langerová ďakuje za podporu: SUPRAPHON, SHERWOOD Digital, Český rozhlas Radiožurnál, RTVS Rádio Slovensko, OSA, AV MEDIA EVENTS

Viac informácií o Anete, vystúpeniach a predpredaji vstupeniek:
www.langerovaaneta.cz
www.facebook.com/AnetaLangerovaOfficial/
www.instagram.com/langerova_aneta/

TS
FOTO – Helena Kadlčíková