Zdenka Predná po dvoch rokoch s novým klipom: Duet s fenomenálnym Vojtěchom Dykom!

S novou skladbou i videoklipom sa po dvoch rokoch hlási o slovo Zdenka Predná. Singel s názvom „Walk In My Shoes“ je prvou lastovičkou zo speváčkinho albumu, ktorý vyjde už túto jeseň.

Predzvesťou toho, že dlhoočakávaná doska sa pravdepodobne stane jednou z hudobných udalostí roka, je hneď spomínaný prvý singel. Ten sa, totiž „dostal pod kožu“ uznávanému českému hercovi a hudobníkovi Vojtěchovi Dykovi. A to až natoľko, že si napokon spolu so Zdenkou „strihol“ dueto. Dvojica predstaví svoje spoločné dielo už o pár dní.

Naozaj výnimočná umelecká spolupráca sa vydarila len pred pár dňami speváčke Zdenke Prednej. Po skladbe a videoklipe „Krásne dni“ spred dvoch rokov prichádza s novinkou „Walk In My Shoes“, v ktorej jej sekunduje hviezdny český kolega, líder kapely Nightwork Vojtěch Dyk. Páči sa mi jeho prejav a tiež je mi sympatický ako človek, preto som sa rozhodla, že ho oslovím s duetom,“ opisuje Zdenka zrod jedinečnej spolupráce. „Môj manažér mi dohodol stretnutie, a už to išlo. Nahrávanie bolo výborné. Je to profík – prišiel, za polhodinku nahral, a bolo hotovo. Horšie to bolo s dohadovaním termínu, keďže Vojto je mimoriadne vyťažený človek, trošku sa nám to celé poposúvalo, ale o to viac si vážim, že to dal,“ dodáva Zdenka.

Nová skladba je predzvesťou speváčkinho štvrtého štúdiového albumu, ktorého sa fanúšikovia dočkajú už na jeseň. Práve „Walk In My Shoes“ má byť podľa jej slov jedinou anglicky spievanou skladbou na albume, hoci od prvej chvíle to vyzeralo inak: „Skúšali sme to aj v slovenčine  a češtine, ale nakoniec sa nám viac páčila anglická verzia,“ prezrádza Zdenka o piesni, rozprávajúcej príbeh lásky dvoch ľudí, ktorým okolie nepraje pre ich vekový rozdiel,  no napriek tomu sa rozhodnú za svoj vzťah bojovať. „Myslím, že je to bežný prípad v dnešnej dobe, keď každý rieši ostatných, namiesto toho, aby sa pozeral do svojej polievky. Odkaz je jasný – treba robiť to, čo spraví šťastných nás samých, a kašlať na to, čo si o tom myslia ostatní.“

Nahrávanie novej skladby i celého albumu, na ktorom sa dueto objaví, si vzala na starosti trojica producentov z renomovaného bratislavského štúdia Littlebeat. Zdenka spojila sily tiež s tvorivým tímom okolo mladého talentovaného režiséra Tomáša Kasala, ktorý má na svedomí aj úspešný klip Celeste Buckingham „Run Run Run“. Videoklip k Zdenkinmu duetu „Walk In My Shoes“, ktorý sa nakrúcal prednedávnom v Prahe, sa dočká svojej premiéry už o niekoľko dní.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Katarína Bell