ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ POD ŠIRÝM NEBOM: ELÁN SA PRESUNIE Z HÁL NA OPEN AIR PÓDIÁ.

Kapela Elán se po veľmi úspešnom vypredanom česko-slovenskom halovom turné presunie na open air scény. Aktuálny program Živých nás nedostanú s pripomienkou 30. výročia od vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny predvedú hudobníci okolo Joža Ráža budúci rok v amfiteátroch v Martine (10.6.2017) a Nitre (24.6.2017). Zaujímavosťou je aj to, po akej dlhej dobe sa Elán na miesta vracia. V Nitre hral naposledy pred šiestimi rokmi a v Martine dokonca pred 20 rokmi, v roku 1996.

Koncerty sú koncipované ako festival kapely Elán s ďalším programom. Návštevníci navyše nebudú ochudobnení o nič z programu, ktorý bol tento rok v halách a za vstupné od 16,90 EUR dostanú ešte viac. To znamená veľkolepú scénu s trojstupňovým pódiom, desať naložených kamiónov, a to všetko  doplní viac ako sto metrov štvorcových projekčných plôch. Všetko bude stavať 160 technikov. Vstupenky sú od dnešného dňa k dispozícii v sieti Ticketportal.

Podujatie je od 21.11.2016 09:00 do 23.11.2016 09:00, len v ponuke prednostného predaja vstupeniek určeného pre klientov telekomunikačného operátora O2 Slovakia, s.r.o. V prednostnom predaji je možné zakúpiť maximálne 2 vstupenky na jeden kód. Po uplynutí doby predmetného prednostného predaja budú vstupenky sprístupnené na predaj širokej verejnosti.

„Koncept je taký, že obidva koncerty budú v sobotu a všetko začne už o druhej poobede. Pôjde o náš Elánovský festival s ďalším programom. Predkapely budeme postupne zverejňovať,“ hovorí spevák a basgitarista Jožo Ráž. „Koncerty budú trochu megalomanské. Scénu postaví 160 ľudí, ponúkneme trojposchodové pódium a zahráme približne 30 veľkých hitov. V niektorých z nich nás bude doprevádzať aj dychová sekcia, ktorú sme mali vo svojich začiatkoch. Očakávame, že na koncerty dorazí až 35 000 ľudí,“ doplňuje gitarista Ján Baláž. 

A v akej zostave sa Elán na turné predstaví? „Zlaté jadro Jožo Ráž, Jano Baláž a Vašo Patejdl, ktoré doprevádza Ľubo Horňák a Peter Farnbauer, zostává. Novinkou bude skvelý bubeník Števo Bugala a zostavu dočasne rozširujeme aj o dychovú sekciu, ktorú tvorí Richard Šimurka – saxofón, flauta, Martin Haas – trombón a Samo Šimek – trúbka,“ uviedol manažér kapely Michal Čimera.

Na koncertoch bude v predaji aj rozšírená edícia albumu Živých nás nedostanú, vrátane verzie na vinyle. „Nie všetko staré bolo zlé a vinyly sa pomaly vracajú. Platňa je artefakt, ktorý sa nedá stiahnuť alebo ukradnúť na internete. Je to darček pre fanúšikov aj pre nás,“ doplňuje klavirista a spevák Vašo Patejdl.

Elán je najúspešnejšou česko-slovenskou rockovou skupinou. Štyrikrát po sebe, v rokoch 1984 až 1987 získali československého Zlatého slávika v kategórii skupina, osemkrát za sebou, v rokoch 1998 až 2005, vyhrali slovenského Zlatého slávika. K tomu má Jožo Ráž dvoch Zlatých slávikov ako spevák za roky 2000 a 2001. Na ich koncert v Prahe na Letné 20. septembra 2003 prišlo 85.000 divákov.

Posledný štúdiový album legendárnej skupiny vychádza rozšírene na 2CD a tiež na vinyle. Na piesňach sa podieľali všetci členovia skupiny – Jožo Ráž, Ján Baláž a Vašo Patejdl. Medzi ďalšími autormi sa objavujú aj mená iných známych umelcov – Pavol Jursa, Juraj Soviar, Kamil Peteraj, Martin Sarvaš a Peter Farnbauer.

elan-3-open-air-martin

elan-3-open-air-nitra

Zdroj: BrainZone Promotion