Žlutá je dobrá. V Praze zahraje projekt Yellow Days.

Jeden z nejnadějnějších mladých indie umělců z Británie Yellow Days přijede do Prahy odehrát první samostatný koncert. Jeho hudba kombinuje vlivy soulové generace minulého století a přitom svou jedinečností skvěle zapadá mezi dnešní osobité písničkáře jakými jsou King Krule, Mac DeMarco nebo Frank Ocean. 

V Praze jeho skladby zazní 17. října v Rock Café. Vstupenky (440 Kč) budou v prodeji od pondělí 23. července na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Je mu teprve dvacet a už ho můžeme řadit k předním světovým bluesmanům jako je Ray Charles nebo Howlin‘ Wolf. Úspěšně spojuje blues, R&B, jazz i indie rock a v kombinaci s nakřáplým hlasem vytváří naprosto ikonickou hudbu. George van den Broek pochází z britského města Haslemere a pod jménem Yellow Days začal vystupovat v sedmnácti letech. Na kontě má debutovou desku Harmless Melodies (2016) a loni vydanou Is Everything Okay In Your World?. Ve svých textech se věnuje vlastním depresím, úzkostem i politice. 

O tom, jak vznikl jeho pseudonym, Broek říká: „Yellow Days, to je taková žlutá mlha přes všechno, co vidíte, násobí to emoce. Jsou to žluté dny mojí doby, protože píšu o momentech, které se mi dějí a které pro mě hodně znamenají.“ 

Zdroj: TS