Zoči Voči pokrstili nový album, na bratislavský koncert chystajú prekvapenie!

Nitrianska skupina Zoći Voči zažila jeden z najemotívnejších koncertov v živote! A to vďaka krstu albumu „13“, ktorý vydali po 13-tich rokoch fungovania. Najnovší hudobný počin pokrstili vybraní fanúšikovia, ktorí kapelu podporujú od jej vzniku.  Predskupina Rybičky 48 síce na krst nedorazila, ale pozvanie na poslednú chvíľu prijala kapela Borra, s ktorou majú Zoči Voči už veľa rokov skvelý vzťah. Teraz už rockeri chystajú prekvapenie na posledné dva koncerty turné, ktoré budú 8.12 v Piešťanoch a 9.12 v Bratislave.

Nový album „13“ pokrstili rockeri z kapely Zoči Voči v Nitre v klube Nájomná jednotka 210. Koncert so skvelou atmosférou si užívali všetci fanúšikovia, ktorí s kapelou odspievali nové aj staršie piesne.

„Publikum nám dodalo veľa energie do vystúpenia. Samozrejme prišli nás podporiť aj naše rodiny so známymi a kamarátmi. To je vždy trochu taká zodpovednosť, ale myslím, že sme to aj tentokrát zvládli. Koncert podľa nás dopadol na jednotku a už teraz sa tešíme, kedy zase zahráme v našom rodnom meste,“ konštatoval Filip Miko, spevák a basgitarista kapely.

Krstilo sa obľúbeným mokom skupiny, ktorým je škoricová whisky. Album „13“ pokrstili fanúšikovia kapely, ktorí sú skupine verní už 13 rokov.

„Spravili sme súťaž na sociálnej sieti, kde sme vyžrebovali troch výhercov a tí s nami album pokrstili. Výhercovia boli nadšení, keď sme im oznámili túto radostnú novinu a sme veľmi radi, že si to s nami mohli užiť. Pri krste som sa snažil zachytiť kvapky do úst, no nafŕkalo mi to rovno do očí. Neviete si predstaviť, čo dokáže spraviť alkohol so škoricovou príchuťou v očiach. Trvalo asi dve minúty, kým sa mi zrak vrátil a mohli sme pokračovať…“ smeje sa Michal Žitňanský.

Chalani majú za sebou 12 koncertov aktuálneho turné po Slovensku a Českej republike. Na šnúre hrajú nový singel “13 komnata” z čerstvého albumu, ale aj staršie osvedčené pecky.

„Zatiaľ máme len pozitívne ohlasy. Kluby na Slovensku sú plné a haly v Česku vypredané. Fanúšikovia s nami spievajú a tancujú od začiatku až po koniec koncertu. Je to skvelý pocit, keď máte pred sebou plný klub a každý jeden s vami spieva vaše piesne. Je to fakt jeden z najkrajších pocitov, aké môže hudobník zažiť,“ teší sa Michal Žitňanský.

Zoči Voči teraz čakajú dva posledné koncerty tohtoročného turné, ktoré budú 8.12 v Piešťanoch a 9.12 v Bratislave.

„Na koncert v hlavnom meste sa tešíme. V Bratislave sme naposledy hrali pred  rokom, tak verím, že si to poriadne užijeme. V Bratislave sme vždy zažili tie najlepšie koncertné žúrky a tento koncert určite nebude výnimkou. Chystáme aj prekvapenie,“ prezradil bubeník Vlado Kovár.

Skupina Zoči Voči vznikla v roku 2004 a jej zakladateľmi sú Michal Žitňanský – spev, gitara, Filip Miko – spev, basová gitara a Vlado Kovár – spev, bicie. Aktuálnu zostavu doplnil Juraj Štefánik – gitara. Vstupenky na turné sa dajú kúpiť v sieti Ticketportal https://www.ticketportal.sk/Event/Zoci_Voci_tour_2017

Album „13“ je dostupný aj v digitálnej forme a to na Spotify, Apple Music či Youtube. Informácie o kapele nájdete na https://www.facebook.com/zocivoci a www.zocivoci.sk

Zdroj: TS