Zomrela speváčka Dolores O’Riordan z The Cranberries!

V pondelok 15.1. 2018 zomrela Dolores O’Riordan († 46), speváčka známej írskej skupiny The Cranberries.

Táto informácia zaskočila jej všetkých fanúšikov. Našli ju v pondelok ráno mŕtvu v londýnskom hoteli. V Londýne nahrávala vokály pre cover verziu hitu Zombie od Cranberries spolu s kapelou Bad Wolves. Dolores roky trpela fyzickými aj duševnými zdravotnými problémami.

The Cranberries je írska rocková skupina založená v roku 1989 v meste Limerick. Skupina sa skladala zo speváčky Dolores O’Riordan, gitaristu Noela Hogana, basgitaristu Mika Hogana a bubeníka Fergala Lawlera. Hoci je skupina značne spájaná s alternatívnym rockom, takisto do svojej tvorby včleňuje prvky indie popu, post-punku, írskeho folku a pop rocku. Skupina The Cranberries sa stala populárnou v 90. rokoch vďaka svojmu debutovému albumu Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?. V 90. rokoch bola skupina The Cranberries jednou z najúspešnejších rockových interpretov.

Začiatkom roku 2010 sa skupina po šesťročnej prestávke opäť obnovila a začala Severoamerické turné, ktorému nasledovali vystúpenia v Latinskej Amerike a Európe.V máji 2011 nahrala dvoj šiesty štúdiový album Roses, ktorý bol vydaný dňa 27. februára 2012.

Zdroj: Redakcia
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf