Zpěváka Pavla Horejše podpořila v jeho debutovém hudebním videoklipu řada známých osobností!

Čtyřiadvacetiletý Pavel Horejš ze Sušice, mezi jehož oblíbené interprety patří Michal Hrůza či Mňága & Žďorp, si začal plnit svůj sen, když v pondělí, 25.7.2016 představil v pražském Erpet Golf Centru svůj úplně první sólový hudební videoklip na písničku Souznění, ke které si složil hudbu i text.

Na písničce pracoval a její detaily piloval téměř čtyři měsíce. A protože má podle jeho slov Souznění hlubokou myšlenku, rozhodl se k ní natočit videoklip.

Scénáře a režie se ujal Ladislav Plecitý, který dostal nápad na vytvoření naprosto originálního videoklipu – a tak do tříminutového obrazu dokázal vměstnat osm jednotlivých, staticky natočených, mikropříběhů.

Nejen samotná myšlenka klipu, ale také písnička, zaujala celou řadu známých osobností, které se rozhodly Horejše podpořit. Objevují se v něm Pavel Novotný a Leona Šenková jako bezdomovci, Sandra Nováková a Jana Bernášková jako homosexuální pár, Jan Antonín Duchoslav, který proslul svou rolí „Vikiho Cabadaje“ ve filmu Sněženky a Machři, jako vdovec, který v klipu vzpomíná na svou zesnulou manželku.

Vzhledem k tomu, že písnička Souznění je o různých podobách lásky, na nabídku kývla také Eva Zahradníčková, která je nejznámější českou dobrovolnicí, jež aktivně pomáhá, aniž by byla zastřešena jakoukoliv organizací, v uprchlických táborech. Ta spolu se svým manželem Ivanem Zahradníčkem ztvárnila v klipu muslimský pár.

001_Malec_Miroslav_NextFoto

„Chtěli jsme poukázat na to, že láska je univerzální komunikant, který spojuje všechny lidi na světě, bez rozdílu rasy, barvy pleti, či náboženského vyznání, tedy i muslimy,” vysvětlil přítomnost muslimského páru ve svém videoklipu Pavel Horejš.

S účastí ve videoklipu souhlasila také zpěvačka Vendula Příhodová a její partner Ondřej Veselý, kteří společně s hercem Tomášem Matonohou a klavírním virtuózem Zdeňkem Králem vystupují mimo jiné s autorským kabaretem „Inspektor Kluzó“.

004__Malec_Miroslav_NextFoto

Horejše neodmítli ani ředitelka soutěže Miss Prima křivky Markéta Zámyslická s novinářem a exministrem vnitra Radkem Johnem, kteří tvoří dlouholetý pár i v reálném životě, dcera Jany Bernáškové Justýna Drábková a syn novináře Jana Tuny Tadeáš Tuna, kteří společně ztvárnili dětský pár či Bára Fišerová, která ztvárňuje ženu na vozíčku.

„Mile mě překvapilo, kolik skvělých lidí, které respektuji a kterých si nesmírně vážím, se podílelo na celkovém projektu. Od samotného nahrávání hudby až po natáčení videoklipu. Byla to pro mě skvělá jízda, kterou jsem si od začátku až do konce užil,” neskrýval své emoce na pondělní premiéře Pavel Horejš.

Zdroj: NetwIN production
Foto: Malec Miroslav