Zrecyklujte radosť a pomôžte na Vianoce chorým a chudobným deťom.

Vráťme Vianociam ich pravý zmysel! To je hlavné motto kampane neziskovej organizácie Regenerácia generácie, o.z.. „Recyklujeme radosť“ je projekt, ktorý ukazuje, že aj veci z druhej ruky dokážu potešiť a vykúzliť čaro Vianoc. Ambasádorkou projektu je moderátorka Aneta Parišková, ktorá zdieľa rovnakú filozofiu ako organizátori kampane.

Do zbierky môže prispieť ktokoľvek, kto má doma nepotrebné, ale stále použiteľné hračky aj oblečenie. Tie sa môžu stať darčekmi pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia. Nezanedbateľný je aj ekologický rozmer tohto projektu, ktorého súčasťou je tiež finančná zbierka. Výťažok z nej pôjde na pomoc ťažko chorým deťom a ich rodinám. Najmladšie z nich má tri mesiace. Darčeky sa zbierajú v Bratislave aj v Nitre. Do zbierky sa čoskoro bude dať prispieť aj finančne.

Vianoce patria k najobľúbenejším sviatkom v roku, no občas sa zdá, akoby sa vytratil ich pravý zmysel. Myslia si to organizátori kampane „Recyklujeme radosť“, ktorí im chcú navrátiť pôvodný zmysel. Cieľom je potešiť deti zo sociálne slabších rodín. Napovedá tomu aj claim kampane – „Pod stromček si prajem Vianoce“.

„Pripravili sme zbierku darčekov, ktoré pomôžu spraviť krajšie Vianoce deťom, ktoré to potrebujú. Ich rodičia si nemôžu dovoliť dať im pod stromček bohatú nádielku. Zbierame teda zachované a funkčné hračky, knihy, elektronické a športové potreby, ale aj oblečenie,“ vraví jedna z organizátoriek kampane Zuzana Aichová z neziskovej organizácie Regenerácia generácie, o.z..

Nepotrebné, ale stále kvalitné hračky, šaty, či iné potenciálne darčeky, môžu ľudia nosiť na určené miesto v Petržalke a v Nitre, predtým je však potrebné dohodnúť si termín prostredníctvom mailu na adresu resonance@resonance.sk. Kampaň, tak ako ostatné projekty tohto občianskeho združenia, má zároveň aj dôležitý ekologický rozmer.

„Tým šťastnejším z nás ani nenapadne, že keď odložíme, či vyhodíme takmer novú nepotrebnú vec, správame sa neekologicky a nevďačne. Ak to chcete s nami napraviť, vytrieďte to, čo nepoužívate, alebo nepotrebujete, a venujte to deťom, ktorým to pod stromčekom spraví veľkú radosť,“ dodáva Zuzana Aichová.

Ambasádorkou projektu je moderátorka Aneta Parišková, ktorá má pre takéto aktivity hlboký zmysel.

„Som rada, že ma organizátori zbierky oslovili, aby som bola ambasádorkou tohto  projektu. Vzhľadom na to, že obe zložky kampane, tak recyklovanie darčekov ako aj finančná zbierka na pomoc ťažko chorým deťom, zodpovedajú mojim hodnotám a životnej filozofii, veľmi rada tento projekt podporím,” vysvetlila Aneta Parišková.

Organizátori zbierky sa dohodli s dvoma občianskymi združeniami, prostredníctvom ktorých darčeky odovzdajú konkrétnym vytypovaným deťom. Najmladšou je 3 mesačná Elli, najstaršou 18 ročná Paulínka.

„Združenie „Podaj mi ruku“ vyhľadáva jednotlivcov a rodiny v núdzi. Pomáha im nielen oblečením, domácimi potrebami či potravinami ale aj finančnými príspevkami. Spolupracujú s odborníkmi v oblasti psychológie, psychiatrie a pedagogiky. Združenie „Život bez hraníc“ vzniklo na pomoc zdravotne znevýhodneným ľuďom –deťom aj dospelým s viacnásobným postihnutím. V rodinách, kde sa nachádza ťažko choré dieťa vládne často stres a napätá atmosféra, ktorá všetko len zhoršuje. Preto sme si ich vybrali na spoluprácu,“ uzatvára Zuzana Aichová.

Všetky informácie o kampani, ale aj príbehy detí, ktoré dostanú darčeky nájdete tu: https://resonance.sk/information/resonujuce-vianoce-2017/

Okrem zbierky šatstva a hračiek plánuje združenie Regenerácia generácie, o.z. vyhlásiť aj finančnú zbierku. Celý výťažok pôjde na pomoc týmto deťom a ich rodinám.

Zdroj: TS