Zuzana Smatanová boduje so singlom Ženy aj muži, sama sa pustila do výroby klipu!

Speváčka Zuzana Smatanová opäť príjemne prekvapila! Jej nová skladba „Ženy aj muži“ je tri týždne po nasadení druhou najhranejšou slovenskou piesňou v našom éteri! K novej piesni si Zuzka dokonca sama vytvorila absolútne originálny videoklip. Pri jeho nakrúcaní použila 1300 fotografií a musela ležať štyri hodiny úplne bez pohybu!

Zuzana Smatanová si skladá hudbu, píše texty a najnovšie aj nakrúca videoklipy. Momentálne Zuzka boduje v slovenskom éteri so skladbou „Ženy aj muži“! Len tri týždne po nasadení je pieseň druhou najhranejšou slovenskou skladbou v našom éteri! Novinka sa objaví na výberovom albume Momenty 2003 – 2013.

Zuzana Smatanová

„Nápad na pesničku prišiel tesne po mojich 29. narodeninách. Veľa gratulantov mi hovorilo a písalo, že som už pred bránou tridsiatky a že pomaly bude všetko iné. Ja si to ale nemyslím. Sme si strojcovia vlastného šťastia a spôsobu života. Nikdy nie je neskoro začať s niečím novým a hlavne, všetko sa dá, len keď sa chce. Tieto pravdy, ktoré ľudia bežne poznajú sa mi spojili v hlave a napísala som o tom jednoduchý a veselý text. Týka sa to nás všetkých, preto som ju nazvala Ženy aj muži.“ Opisuje vznik skladby Zuzana Smatanová.

Talentovaná Zuzana Smatanová naspievala skladbu s fanúšikmi, ktorých si vybrala cez konkurz! A k novej skladbe si sama speváčka vytvorila aj originálny videoklip!

Zuzana Smatanová

„Pred časom som si povedala, že ak to bude v mojich silách a ak budem mať nápad a dostatočnú techniku, budem si klipy točiť a vyrábať sama, vo svojom domácom štúdiu. Poprvýkrát som okúsila, aké to je pustiť sa do toho na vlastnú päsť.“ Konštatuje  Zuzana Smatanová.

Šikovná Zuzana si na pomoc zavolala fotografa Martina Ferenčíka a mamu! Vstupnú halu svojho domu premenila na krúžok šikovných rúk!

Zuzana Smatanová

„Rozložili sme fotoaparát, svetlá a koberec, na ktorom sa všetko odohrávalo. Rozhodla som sa, že v klipe budem vystupovať sama a okolo mňa sa bude diať veľa zaujímavých vecí. V papiernictve sme nakúpili veľa farebných papierov a pár ďalších rekvizít a tri dni sme strávili vystrihovaním písmeniek, tabuliek, nápisov a  postavičiek.“ S úsmevom vysvetľuje Zuzana Smatanová.

Počas nakrúcania musela Zuzana Smatanová štyri hodiny ležať na zemi bez pohnutia. Jej tím sa o ňu  staral, nosil jej vodu, zakrýval dekou. Vstať mohla speváčka iba v nevyhnutných prípadoch.

Zuzana Smatanová

„Na videoklipe sme pracovali osem dní. Bolo to fyzicky aj psychicky veľmi náročné, častokrát sme fotili aj do tretej hodiny v noci. Po poslednom zábere fotoaparátu som vyhlásila, že takýto klip už nikdy viac! Ako sa poznám, viem, že to bol pre mňa iba odrazový mostík k niečomu ďalšiemu, čo bude pre mňa výzvou.“ Prezradila Zuzana.

Neuveriteľným výsledkom náročného fotografovania je 1300 fotografií, ktoré Zuzka použila vo videoklipe! Na premiéru klipu sa môžte tešiť už koncom týždňa. Rovnako tak na výberový album Momenty 2003 – 2013, ktorý vychádza v piatok 25.10.2013.

Zuzana Smatanová

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Martin Ferenčík