Zuzana Smatanová mieri na festival Sziget!

Speváčke Zuzane Smatanovej sa podaril husársky kúsok! Ako jedna z mála slovenských interpretov bude koncertovať na známom festivale Sziget v maďarskej metropole Budapešť! Našim južným susedom predstaví 6. augusta najväčšie hity aj kúsky z aktuálneho albumu „Dvere“.

Sympatická skladateľka, textárka a speváčka Zuzana Smatanová je už 9 rokov pravidelnou súčasťou mnohých slovenských festivalov. Leto bez vystúpenia pod holým nebom si už ani nevie predstaviť.

Zuzana Smatanová

„Festivaly majú v sebe niečo špecifické, originálne. Či je horúco, alebo prší, ľudia sa idú zabaviť za každých podmienok, protože majú chuť niečo zažiť… Myslím si, že pre interpreta neexistuje krajší pohľad, ako vidieť skákajúci, tlieskajúci a spievajúci niekoľkotisícový dav.“ Priznáva sa k láske k festivalom Zuzana Smatanová.

Tento rok má Zuzana za sebou už jednu premiéru. Po prvý krát ju medzi seba pozvali rockeri z festivalu Topfest. Teraz ju čaká známy festival Sziget v Budapešti, ktorý Zuzana ešte nikdy nenavštívila ani ako interpret ani ako fanúšik hudby.

Zuzana Smatanová

„Som strašne zvedavá na všetko, čo ma čaká. Veľmi si vážim, že ma oslovili, určite to bude pre mňa a kapelu výnimočný zážitok. Už 6. augusta tu zahrám moje najväčšie hity aj kúsky z posledného albumu.“ Neskrýva nadšenie Zuzana.

Dovolenku v Španielsku stihla šarmantná speváčka ešte v apríli pred festivalovou sezónou. Koncerty tak budú toto leto Zuzkinou jedinou náplňou. Na tohtoročný festival v Piešťanoch má Zuzana „boľavé“ spomienky.

Zuzana Smatanová

„Pri pesničke „Čerešne“ ma uštipla do ramena včela. V tej chvíli som skoro od bolesti zabudla text skladby. Nevedela som, či sa mám venovať boľavému ramenu, z ktorého som si počas spevu vybrala žihadlo, alebo nedať na sebe nič poznať. Nakoniec som spievala ďalej… Našťastie nie som alergik, inak by sme zrejme ukončili koncert už v polovici. “ Spomína už so smiechom Zuzana Smatanová.

Zuzana Smatanová vydala na konci minulého roku piaty štúdiový album „Dvere“, z ktorého sú hity „Dvere“ a „Dnes sa mi nechce nič“. Albumu sa producentsky ujal Maroš Kachút. Skladby nahrávala Zuzanina kapela v zložení Maroš Kachút, Palo Smolka, Braňo Jelen a Dušan Kulich. Na husle zahral hosť – producent a skladateľ Slavo Solovic.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf
Publikoval: Redakcia GREGI.NET